Uit eten in Haarlem

We houden er allemaal van en doen het ook regelmatig: lekker met vrienden, collega’s of familie een avondje uit eten in een gezellig eettentje of een chique restaurant. Zelf een avondje pannenkoeken eten wordt door veel Nederlanders gewoon beschreven als een gezellig avondje of middagje uit eten.

De mogelijkheden om uit eten te gaan zijn in Haarlem vrijwel ongelimiteerd. De stad heeft honderden gelegenheden waar men knus en romantisch gezellig uit eten kan gaan of juist met een hele grote groep van een maaltijd of een driegangenmenu kan genieten. Haarlem heeft daarbij een aantal zeer unieke locaties waar men een aantal sterrenrestaurants kan vinden.

Zo is de binnenstad van Haarlem, en dan vooral het gebied rondom de grote markt, heel populair. Maar ook aan de oevers van de rivier het Spaarne vindt men een groot aantal eetgelegenheden, pannenkoekenhuizen en klassieke restaurants. Vaak hebben al deze gelegenheden een groot terras en voldoende mogelijkheden om ook gezinnen die met jonge kinderen uit eten willen, van dienst te zijn.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Uit eten kan de hele dag

Wie het heeft over gezellig uit eten gaan, of dat nu met vrienden, collega’s of familie is, heeft het eetsal of een bezoek aan een restaurant of andere gelegenheid om een ged diner te nuttigen. Uit eten beperkt zich echter niet tot uitsluitend de avonduren, maar kan ook gewoon overdag.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een uitgebreide brunch? Gezamenlijk een uurtje of twee genieten van gerechten die zowel aansluiten bij het ontbijt als bij de lunch. Veel restaurants hebben, naast een uitgebreide goede menukaart voor bijvoorbeeld een driegangenmenu, ook een degelijke keuze wanneer het aankomt om mogelijkheden zoals een ontbijt, lunch of brunch.

Neem eens contact op met uw favoriete restaurant om te ontdekken welke mogelijkheid zij hebben om overdag uit eten te gaan.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Luxueus uit eten in Haarlem

Wie er de voorkeur aan geeft een chique diner te nuttigen, kan terecht bij een klein aantal sterrenrestaurants in Haarlem. De meeste sterrenrestaurants die in Haarlem gevestigd zijn,bevinden zich in het prachtige natuurgebied rondom de rivier het Spaarne. Deze restaurants hebben vaak een grote en riante tuin, waarin u kunt dineren en zijn gespecialiseerd in het organiseren van grote feesten en partijen. Voor het vieren van uw bruiloft, verjaardag of een jubileum ,kunt bij deze sterrenrestaurants ongetwijfeld terecht. Wel geldt vaak dat u soms weken voor u van plan bent het sterrenrestaurant te bezoeken, een plekje zult moeten reserveren. Deze restaurants zijn niet alleen onder Haarlemmers zeer populair, maar ook bekend onder dagjesmensen. Let erop dat je tegenwoordig als je binnenkomt in een restaurant een mondkapje moet dragen.

De beste locaties om uit eten te gaan

Haarlem is een prachtige stad waar alles te vinden is dat een moderne stad nodig heeft. Een ultiem gezellig centrum met tientallen restaurantjes en andere eetgelegenheden, een prachtig stukje natuur dat zich vooral rond de rivier Het Spaarne centreert en natuurlijk een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer, zodat je elke locatie in Haarlem snel kunt bezoeken.

De meest populaire locaties om gezellig een restaurantje te bezoeken, zijn de oude binnenstad van Haarlem (en dan met name het gebied rond de grote markt) en het gebied dat loopt langs de rivier Het Spaarne. Haarlemmers houden ervan om variatie aan te brengen in de locaties waar zij uit eten gaan en deze locaties zijn hierbij het meest populair. Ben je iemand die in alle rust van een maaltijd wil kunnen genieten, al dan niet onder het genot van een wijntje, dan is het Spaarne een uitstekende locatie. Er zijn langs de oever van de rivier tientallen restaurants te vinden en vrijwel allemaal beschikken ze over een terras.

Je kunt dus lekker genieten van je maaltijd, terwijl je tot rust komt bij het uitzicht op de rivier en niet gestoord wordt door allerlei geluiden. Vind je geluid geen probleem en vind je het prettiger om helemaal onder de mensen te zijn, dan is de binnenstad van Haarlem wellicht een betere keuze. Je hebt dan nog meer keuze in het soort restaurant waarbij je wilt eten en veel restaurants hebben ook een terras.

Waarop letten wanneer je uit eten gaat?

Wie uit eten gaat, zal op een aantal dingen willen letten. Zo kan het zijn dat u gezellig met het hele gezin uit eten wilt en dus ook de kinderen mee wilt nemen. U doet er in dat geval verstandig aan na te gaan welke mogelijkheden het restaurant voor u heeft.

Sommige restaurants zijn helemaal ingesteld op kinderen, terwijl andere restaurants het liefst geen hele gezinnen met jonge kinderen aan tafel zien. Vooral restaurants aan het Spaarne in Haarlem hebben vaak speelgelegenheden of bijvoorbeeld een tekentafel waar uw kroos gebruik van kan maken. Verder zorgt u ervoor dat wanneer u met een grote groep uit eten gaat, u altijd even ruim vooruit een tafel reserveert en aangeeft hoeveel personen er mee zullen komen. Immers, vooral de kleinere restaurants zijn meestal niet ingesteld op grotere groepen en zullen hiervoor vaak een aparte ruimte moeten inrichten.

Ook het parkeren zult u vooraf even moeten nagaan. Sommige restaurants hebben namelijk geen eigen parkeergelegenheid. In dat geval kunt u vaak de auto parkeren in een nabijgelegen parkeergarage, maar het is natuurlijk wel handig dit vooraf even na te gaan. Tot slot let u er natuurlijk op dat het restaurant de door u gewenste gerechten ook daadwerkelijk op de menukaart heeft staan. Niets zo vervelend als bij aankomst in het restaurants ontdekken dat de menukaart heel anders in elkaar zit dan u had verwacht.